15x Kerstster knutselen

Wil jij voor kerst een mooie kerstster knutselen? Hieronder vind je leuke ideeën over hoe je kerststerren kan knutselen en wat je met kerststerren kan maken. Van knutselideeën die eenvoudig te maken zijn, maar er zitten ook een aantal knutselideeën bij die wat moeilijker zijn. Maak een mooie kerstster. Ze zijn enorm leuk om je woonkamer of een andere ruimte in je huis mee te versieren in de kerstperiode!

 

Nr 1. Papieren 3d kerstster knutselen

Deze 3d kerstster is erg leuk om in je raam te hangen. Bekijk de knutsel video om te zien hoe je hem zelf kan maken. Je zal zien dat deze kerstster heel eenvoudig zelf te maken is, en het resultaat is erg leuk.

 

Nr 2. Vilten ornamenten kerstster knutselen

Ook een leuk idee om te maken is deze vilten kerstster. Versier hem met rocailles of kraaltjes voor een feestelijk effect. En met een touwtje eraan kan je hem een leuk plekje geven in je eigen kerstboom. Bekijk hier hoe je deze gezellige kerstster van vilt kan maken.

 

Nr 3. Decoratie kerstster knutselen van karton & draad

 

Iedereen heeft wel een stuk leeg karton in huis. En heb je ook nog een mooi stuk touw liggen? Maak dan deze mooie decoratie kerstster. In de video laat ik je zien hoe je zo’n kerstster kunt knutselen.

 

Nr 4. Draadster hanger - Kerstster knutselen

 

Elegant en origineel, deze ster voor in de boom. Maak 'm zelf! Wil jij met deze ster aan de slag? Bekijk hier het stappenplan.

Nr 5. Origami kerstster knutselen

Nr 6. Kerstster knutselen met ijsstokjes

 

Ster knutselen met ijsstokjes

Met ijsstokjes een kerstster knutselen, zo makkelijk en toch super leuk voor in de kerstboom. De ster kan je ook leuk versieren met kralen, glitters, verf of andere versiersels. 

 

Nr 7. Kerstster knutselen met wasknijpers

 

Met acht simpele wasknijpers maak jij in een handomdraai deze leuke kerstster. Versier de ster met kunstsneeuw voor een extra leuk effect. Hang er een touwtje aan, zo kan je de kerstster ophangen in huis of aan je kerstboom. Foto: dreamalittlebigger.com 

 

Nr 8. Gingerbread Kerstster knutselen

 

Echt een feestje om te zien deze gingerbread kerststerren! Met bruin karton en een witte permanent-marker kan ook jij deze feestelijke kerststerren maken! Foto: Pinterest

 

Nr 9. Kerstster knutselen van een wc rol

 

Iedereen heeft haast wel een lege wc rol in huis. Hoe leuk is het om deze te gebruiken om er deze kerstster van te knutselen. Wil je hem ergens ophangen? Maak dan een touwtje vast aan deze kerstster gemaakt van een lege wc rol. Hoe je deze kerstster kan knutselen bekijk je hier. 
Foto: haaraamo.fi 

 

Nr 10. Houten kralen kerstster maken

 

Ook een leuk idee is deze kerstster gemaakt van houten kralen en ijzerdraad. Hoe je deze kerstster kan maken zie je hier. En met een touwtje eraan kun je hem daarna een leuk plekje geven in huis. Houten kralen die hiervoor geschikt zijn, zijn o.a te koop bij bol.com en pipoos.nl.

Nr 11. Kerstster knutselen uit 1 papier

Deze kerstster is leuk om op het raam te plakken als kerst decoratie. Bekijk de video hierboven om te zien hoe ik deze ster geknipt heb uit één wit A4 papier.

Nr 12. Kerstster knutselen van karton

Deze kerststerren zijn heel erg leuk om in je kerstboom te hangen, of als decoratie op te hangen ergens anders in je huis. Ze zijn met deze template makkelijk en snel te knippen uit karton en daarna in elkaar te zetten! Foto: cananeaidees.com 

 

Nr 13. Makkelijke papieren kerstster knutselen

 

Een eenvoudige & sfeervolle kerstster, zo kan je deze ster wel noemen! Erg leuk om deze kerstster te knutselen en aan je raam te hangen. Pak een vel A4 papier en knip hier aan de smalste kant 8 brede stroken van. Plak de uiteinden van deze stroken aan elkaar. Plak daarna de stroken zo aan elkaar vast net als op de foto hierboven. Foto: Pinterest

 

Nr. 14 Krans van kerstster knutselen

 

Deze kerststerren krans is echt een plaatje om op te hangen in je huis! Hiervoor heb je nodig een metalen ring die o.a te koop is bij Pipoos. En maak de sterren in verschillende formaten zoals ik in deze video laat zien. Foto: StampUpYoureLife

 

Nr 15. Kerstster knutselen - Slinger

 

Deze kerstster slinger staat zo mooi in huis als kerstversiering. Hang hem voor je raam of ergens aan de muur. Ga jij deze kerstster slinger knutselen om als kerstdecoratie in je huis op te hangen?
 

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Knutselen Met Papier te onderhouden.

 

Veelgestelde vragen

 

1. Hoe maak je een kerstster?
Een kerstster hoeft niet moeilijk te zijn om te knutselen. Hierboven laat ik je zien hoe je met veel verschillende materialen een kerstster kan maken. Materialen waar je een leuke kerstster van kan knutselen zijn o.a: ijsstokjes, papier, karton, wc rollen of met kralen. 


2. Hoe maak je een ster van papier?
Een ster van papier is leuk als decoratie voor in huis of als versiering op een cadeau. In deze video zie je hoe je een makkelijke ster kan maken die je boven op een cadeau kan vastmaken. Wil je een mooie kerstster knutselen die je op kan hangen? In deze knutsel video laat ik je zien hoe je eenvoudig een 3d kerster kan knutselen van papier.


3. Waarom een kerstster?
Voor veel mensen staat de kerstster symbool voor Jezus Christus. Toen hij in de beestenstal geboren is zagen de wijzen uit het Oosten een bijzondere ster. De wijzen bleven de ster volgen die hen feilloos aangaf waar ze Jezus konden vinden.