Envelop vouwen

de leukste ideeën en voorbeelden

Wist je dat het heel makkelijk is om je eigen envelop te vouwen? Op deze pagina laten we je zien hoe je dit kan doen. Je vind hier verschillende leuke ideeën om zelf een envelop te vouwen. 

Envelop vouwen tip 1:
Kleine envelopjes vouwen (origami)

 

Met deze gekleurd vouwblaadjes kan je  leuke kleine envelopjes vouwen! Volg de instructies van de video hieronder.

 

Envelop vouwen tip 2:
Schattige origami envelopjes vouwen

 

Zijn deze kleine envelopjes niet schattig? Met deze Origami vouwblaadjes  en zwarte stift kan je heel goed zelf deze kleine schattige envelopjes vouwen! Klik op de video om te zien hoe je dit stap-voor-stap kan doen.

 

Envelop vouwen tip 3:
Een envelop vouwen zonder lijm of plakband

 

Een envelop vouwen zonder geklieder met lijm of plakband? Het kan! In deze video is te zien hoe je zonder lijm of plakband een envelop kan vouwen met deze gekleurd A4 papieren .

 

Envelop vouwen tip 4:
Envelop vouwen met gevouwen blad

 

Weer eens helemaal wat anders! Een envelop met een gevouwen bloemblad. Klik op de video om de uitleg van deze zelfgemaakte envelop te zien.

 

Envelop vouwen tip 5:
Hartjes envelop vouwen

 

Deze envelop met hartje is super leuk om te vouwen voor Valentijn, Moederdag of om aan iemand jou liefde te tonen. Stop er eens een leuk persoonlijk kaartje of briefje in. Benieuwd hoe je deze envelop kan vouwen met gekleurd papier? Klik op de video. ❤️

 

Envelop vouwen tip 6:
Envelop vouwen met papier

 

Erg makkelijk om te knutselen deze makkelijke enveloppen van gekleurd A4 papier. Hoe je dit kan doen? Bekijk het in de knutsel video hieronder.

 

Envelop vouwen tip 7:
Schattige envelop vouwen met strik

 

Hoe schattig is deze envelop met strik! 😍 In deze envelop vouw video is duidelijk te zien hoe je deze mooie envelop kan vouwen. Bekijk de video, vouw je mee?

 

Envelop vouwen tip 8:
Envelop doosje vouwen voor Moederdag of Valentijn

 

Dit is een envelopdoosje. Ik vind hem zo leuk! Dat ik hem graag met jou wil delen. Om dit envelopdoosje te vouwen heb je een template nodig die je uit moet printen op een A4 papier. De link naar deze template staat op YouTube onder de video. Ga jij dit leuke envelopdoosje voor Valentijn of Moederdag vouwen?

 

Envelop vouwen tip 9:
Eentjes envelop vouwen van papier

 

Deze envelop is geschikt om samen met je kind te knutselen. Hoe leuk is het om een eendjes envelop te vouwen? Deze envelop is leuk en makkelijk om te vouwen met papier!

 

Envelop vouwen tip 10:
Envelop vouwen van rondjes (Makkelijk!)

 

Zo makkelijk om te maken deze envelop! Om de ze envelop te vouwen heb je 4 rondjes vouwblaadjes nodig.

 

Envelop vouwen tip 11:
Japanse envelop vouwen (makkelijk!)

 

Deze Japanse envelop vouw je op een simpele en toch weer een heel andere manier. Deze envelopjes vouw je met vierkante vouwblaadjes. Kijk maar eens!

 

Envelop vouwen tip 12:
Een envelop vouwen van een A4 papier

 

Een leeg A4 papier heeft iedereen eigenlijk wel in huis liggen. Wil je een witte envelop vouwen van papier? Bekijk dan deze video.

>> TIP! Bekijk hier welk A4 papier je hiervoor  kan gebruiken.

 


VOLG KNUTSELEN EN TEKENEN

MEER KNUTSELEN MET PAPIER

Origami boeken


Misschien vind je dit ook interessant