Valentijn knutselen

knutsel ideeën en voorbeelden ter inspiratie

 


 

Valentijnsdag is een dag waarop je aan iemand die jou lief is laat merken dat je van diegene houd! Dit kan je doen door een speciaal ontbijtje, bos bloemen, kaartje of een cadeautje.

Hoe leuk is het om juist voor Valentijnsdag iets te persoonlijks te knutselen of tekenen voor je vader, moeder, opa, oma, vriend of vriendin!

Op deze Valentijn knutsel pagina laat ik je diverse leuke en makkelijke Valentijn knutsel ideeën zien.


Tip 1 Valentijn knutselen:

Origami hartje vouwen met papier

 

Dit hartje is heel erg makkelijk te vouwen van maar 1 van deze origami vouwblaadjes. Mocht je geen origami vouwblaadjes in huis hebben liggen dan is een vierkant 16cm x 16cm geknipt uit A4 papier ook goed te gebruiken om deze origami hart van papier te vouwen.

 


Tip 2 Valentijn knutselen

Hartjes doosje knutselen van papier

 

Knutsel eens een leuk hartjes doosje van papier! Stop er een leuk briefje of klein cadeautje in. Dit knutsel idee is wel voor wat oudere kinderen vanaf +/- 8 jaar.

 


Tip 3 Valentijn knutselen / tekenen:

Hartjes slak tekenen stap-voor-stap

 

Wil jij een Valentijnskaart maken voor iemand die je lief vindt? Teken op je kaart eens deze leuke hartjes slak. Erg leuk om te doen, en voor de ontvanger van je kaart leuk om te krijgen!

 


                                               Advertentie


Tip 4 Valentijn knutselen

Hartje van wol en karton (Makkelijk!)

 

Hartjes ter decoratie voor op je kamer, super leuk! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een stuk karton waar je een hartje uit knipt, een bol wol en plakband. Knip een hart uit karton. Plak het begin van het stuk wol met een plakbandje midden op het kartonnen hart. Wikkel de wol in alle richtingen over het kartonnen hart heen, dit tot je geen karton meer ziet. Plak het uiteinde van de wol aan de achterkant van het hart vast met een stukje plakband.  In de knutselvideo hieronder zie je stap-voor-stap hoe ik deze leuke en sfeervolle hartjes heb gemaakt.

 


Tip 5 Valentijn knutselen:

Origami hartje vouwen met papier

 

Zo leuk! Van een eenvoudig gevouwen origami hart kan je dit leuke Emoji hartje maken. Hoe leuk is het om dit hartje te geven voor Valentijn aan iemand die jij lief vindt! Het hartje kan gemaakt worden met deze vouwblaadjes.

 


Tip 6 Valentijn knutselen

Roos knutselen van papier

 

Hoe mooi is deze rode roos! Eenvoudig zelf te knutselen met gekleurd papier. En heb je een lange satéstokje in huis? Pak een strook groen papier en wikkel deze rond het stokje. Plak de roos boven op het stokje. Knip uit groen papier een aantal blaadjes om onder de roos te plakken aan het satéstokje, zo zal je roos net echt lijken! Roos instructie video:

 


                                                     Advertentie


Tip 7 Valentijn knutselen

Valentijn's geschenkdoosje knutselen 

 

Wat een schattig cadeaudoosje! Dit doosje is gemaakt van een template die ik heb uitgeprint. Daarna heb ik het doosje uitgeknipt,  gevouwen en geplakt volgens de instructie's. Bekijk de video hoe ik dit doosje heb gemaakt. De template vindt je hier!

 

Tip 8 Valentijn knutselen

Valentijnskaart maken

 

Maak een schattige kaart voor Valentijn. Pak een lege kaart, of vouw een half A4 papier tot kaart en teken daar deze tekening op. Zo heb je een leuke kaart om te geven aan jou Valentijn! ;-)

 

Meer knutsel ideeën voor Valentijnsdag:

Meer activiteiten voor Valentijn

 

Er zijn zoveel geweldige boeken om lezen voor kinderen, maar dit zijn enkele van onze favorieten voor Valentijn. Pak ze uit de bibliotheek of koop ze om toe te voegen aan de verzameling van uw kind! Ze zijn geweldig om uw kind meer te leren over waardering en liefde voor elkaar!

 

Ik ben geen knuffelbeest - Daisy is toevallig heel erg pluizig – ze is nou eenmaal een kuikentje. Haar vrienden willen haar constant aaien, knuffelen en vertellen HOE ONTZETTEND SCHATTIG ze wel niet is. Maar Daisy vindt het maar niks, al die knuffels en kusjes de hele tijd. Ze is meer dan dons alleen! Ze is een kuiken! Alleen: hoe kan ze dat haar vrienden duidelijk maken zonder hen te kwetsen? Een speels en actueel voorleesboek waarmee kinderen kunnen leren om hun grenzen aan te geven.

 

Peppa's Valentijnsdag - Peppa krijgt een heel speciale kaart van haar vriendinnetje Zoe Zebra. Het is een valentijnskaart! In dit boekje ontdekt Peppa alles over Valentijnsdag. Ook laat ze haar vriendjes zien hoe speciaal ze voor haar zijn.

 

Woezel & Pip - Ik vind jou zo lief - Het is een mooie dag in de Tovertuin. Woezel wil al zijn vriendjes vertellen hoe lief hij ze vindt. Maar de allerliefste is toch wel... Pip!