Top 13 Envelop vouwen

+ tips & video's

Wist je dat het heel makkelijk is om je eigen envelop te vouwen? Op deze pagina laten we je zien hoe je dit kan doen. Je vind hier verschillende leuke ideeën en video's om zelf een envelop te vouwen. 


Mijn TOP 5 favoriete producten om enveloppen te vouwen:


Envelop vouwen tip 1:
Kleine envelopjes vouwen (origami)

 

Een kleine envelop als cadeautje geven is helemaal niet saai. Zoals je in deze knutsel video kan zien heb ik er leuke poezen envelopjes van gemaakt. Met gekleurde origami vouwblaadjes kan je deze leuke kleine envelopjes vouwen net zoals in de video! 

 

Envelop vouwen tip 2:
Schattige origami envelopjes vouwen

 

Zijn deze kleine panda, pinguïn en varkentjes envelopjes niet schattig? Ze zien er heel leuk uit, en zijn nog eens makkelijk te maken oog. Ga jij deze envelopjes zelf maken? In deze knutsel video zie je stap-voor-stap hoe je deze envelopjes kan leren vouwen, succes!


Benodigdheden:

1.  
Origami vouwblaadjes
2. Zwarte en blauwe stiften

 

Envelop vouwen tip 3:
Een envelop vouwen zonder lijm of plakband

 

Een envelop vouwen zonder geklieder met lijm of plakband? Het kan! In deze video is te zien hoe je zonder lijm of plakband een envelop kan vouwen met gekleurd A4 papieren .

 

Envelop vouwen tip 4:
Envelop vouwen met gevouwen blad

 

Hoe leuk, weer eens  wat anders! Een envelop met een gevouwen bloemblad. In deze video zie je hoe je deze mooie envelop zelf kan leren vouwen.

 

Envelop vouwen tip 5:
Hartjes envelop vouwen

 

Deze envelop met hartje is super leuk om te vouwen voor Valentijn, Moederdag of om aan iemand jou liefde te tonen. Stop er eens een leuk persoonlijk kaartje of briefje in. Benieuwd hoe je deze envelop kan vouwen met gekleurd papier? Klik op de video. ❤️

 

Envelop vouwen tip 6:
Envelop vouwen met papier

 

Erg makkelijk om te knutselen deze makkelijke enveloppen van gekleurd A4 papier. Hoe je dit kan doen? Bekijk het in de knutsel video hieronder.

 

Envelop vouwen tip 7:
Schattige envelop vouwen met strik

 

Hoe schattig is deze envelop met strik! 😍 In deze envelop vouw video is duidelijk te zien hoe je deze mooie envelop kan vouwen. Bekijk de video, vouw je mee?

 

Envelop vouwen tip 8:
Envelop doosje vouwen voor Moederdag of Valentijn

 

Dit is een envelop doosje. Ik vind hem zo leuk dat ik hem graag met jou wil delen. Je kan hem bijvoorbeeld maken voor de verjaardag van je moeder of oma. Ook is hij super leuk om te maken voor Moederdag of Valentijnsdag.

Om dit envelopdoosje te vouwen heb je een template nodig die je uit moet printen op een A4 papier. De link naar deze template staat op YouTube onder de video. Ga jij dit leuke envelop doosje maken?

 

Envelop vouwen tip 9:
Eentjes envelop vouwen van papier

 

Hoe leuk is het om deze eenden envelop samen met je kind te knutselen. Deze envelop is leuk en makkelijk om te vouwen met A4 papier!

 

Envelop vouwen tip 10:
Envelop vouwen van rondjes (Makkelijk!)

 

Zo makkelijk om te maken deze envelop! Om deze envelop te vouwen heb je 4 ronde vouwblaadjes nodig. (o.a te koop bij bol.com en Pipoos.nl.).

 

Envelop vouwen tip 11:
Japanse envelop vouwen (makkelijk!)

 

Deze Japanse envelop vouw je op een simpele en toch weer een heel andere manier. Deze envelopjes vouw je met vierkante vouwblaadjes. Kijk maar eens!

 

Envelop vouwen tip 12:
Een envelop vouwen van een A4 papier

 

Een leeg A4 papier heeft iedereen eigenlijk wel in huis liggen. Wil je een witte envelop vouwen van papier? Bekijk dan deze video.

>> TIP! Bekijk hier welk A4 papier je hiervoor  kan gebruiken.

 

 

Envelop vouwen - Tip 13
Kleine Emoji envelopjes vouwen met papier

 


Meest gestelde vragen:

Hoe vouw je een hartjes envelop?


Een origami hartjesenvelop is een geweldig idee voor verschillende gelegenheden, vooral die met een romantische of liefdevolle thema. Hier zijn enkele suggesties wanneer je een origami hartjesenvelop kunt maken:

1. Valentijnsdag: Het is een perfecte gelegenheid om iets speciaals voor je geliefde te maken. Een hartjesenvelop met een liefdevolle boodschap of een klein cadeautje erin zal zeker gewaardeerd worden.

2. Verjaardagen: Maak een origami hartjesenvelop om een speciale verjaardagswens over te brengen. Je kunt er ook een cadeaubon, een klein sieraad of een persoonlijke boodschap in stoppen.

3. Jubilea: Of het nu een jubileum van je relatie is of een ander belangrijk jubileum, een zelfgemaakte hartjesenvelop voegt een persoonlijk tintje toe aan je felicitaties.

4. Liefdesbrief: Als je gewoon een liefdevolle boodschap wilt sturen, is een hartjesenvelop een charmante manier om dat te doen. Schrijf een brief, vouw hem in de envelop en verstuur hem naar degene van wie je houdt.

5. Vriendschap: Geef een hartjesenvelop aan een goede vriend of vriendin als teken van waardering voor jullie vriendschap. Vul het met mooie woorden, herinneringen of zelfs kleine cadeautjes.

6. Bruiloften: Voeg een persoonlijk tintje toe aan je felicitaties voor een pasgetrouwd stel door een hartjesenvelop te gebruiken om een kaart of een geldgift te presenteren.

7. Zomaar, gewoon omdat: Je hebt eigenlijk geen speciale reden nodig om een origami hartjesenvelop te maken. Het kan een spontane manier zijn om je liefde en waardering aan iemand te tonen.

Onthoud dat de beste tijd om een origami hartjesenvelop te maken de tijd is die speciaal voor jou en de ontvanger is. Het gebaar zal altijd gewaardeerd worden, ongeacht de gelegenheid.

 


Hoe vouw je een envelop vierkant?

 


Een vierkante envelop vouwen is vrij eenvoudig en kan handig zijn als je bijvoorbeeld zelfgemaakte kaarten of brieven wilt versturen. Hier zijn de stappen om een vierkante envelop te vouwen:

Stap 1: Materialen verzamelen
- Een vierkant vel papier (bijvoorbeeld 20 cm x 20 cm).

Stap 2: Plaats het papier voor je
- Leg het vierkante vel papier voor je neer met de witte zijde naar boven als het papier aan één kant gekleurd of bedrukt is.

Stap 3: Vouw het papier diagonaal
- Vouw het papier diagonaal in de helft, van de ene hoek naar de andere, zodat je een driehoek krijgt.

Stap 4: Vouw de onderste punt naar boven
- Vouw de onderste punt van de driehoek naar boven, zodat je een rechthoekige vorm krijgt.

Stap 5: Vouw de linker- en rechterzijden naar het midden
- Vouw de linker- en rechterzijden van de rechthoek naar het midden toe, zodat ze elkaar overlappen. Hierdoor ontstaat een langwerpige vorm.

Stap 6: Vouw de bovenste punt naar beneden
- Vouw de bovenste punt van de langwerpige vorm naar beneden, zodat de envelop gesloten wordt.

Stap 7: Druk de vouwen goed aan
- Druk alle vouwen stevig aan, zodat de envelop goed gevormd is.

Nu heb je een zelfgemaakte vierkante envelop! Deze envelop is klaar om kaarten, brieven of andere platte items in te doen. Je kunt de envelop sluiten door bijvoorbeeld de bovenste punt in de opening te steken. 

Hoe kan je een langwerpige envelop vouwen?

Het vouwen van een langwerpige envelop is vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen om een langwerpige envelop te vouwen:

Stap 1: Materialen verzamelen
- Een rechthoekig vel papier (bijvoorbeeld 21 cm x 29,7 cm, standaard A4-formaat).

Stap 2: Plaats het papier voor je
- Leg het rechthoekige vel papier voor je neer met de lange zijde horizontaal en de korte zijde verticaal.

Stap 3: Vouw de onderste rand naar boven
- Vouw de onderste rand van het papier naar boven, zodat deze gelijk loopt met de bovenste rand. Je hebt nu een smaller rechthoekig vel papier.

Stap 4: Vouw de bovenste rand naar beneden
- Vouw de bovenste rand van het papier naar beneden, zodat deze gelijk loopt met de onderste rand. Dit resulteert in een langwerpige vorm met overlappende randen.

Stap 5: Vouw de linker- en rechterzijden naar het midden
- Vouw nu de linker- en rechterzijden van de langwerpige vorm naar het midden toe, zodat ze elkaar overlappen. Hierdoor ontstaat een smalle strook.

Stap 6: Druk de vouwen goed aan
- Druk alle vouwen stevig aan, zodat de envelop goed gevormd is.

Nu heb je een zelfgemaakte langwerpige envelop! Deze envelop is klaar om brieven, documenten of andere platte items in te doen. Je kunt de envelop sluiten door bijvoorbeeld de bovenste punt naar beneden te vouwen of door gebruik te maken van een geschikte sluiting, zoals lijm of een sticker. 

 

Envelop vouwen zonder lijm

Het vouwen van een envelop zonder lijm kan worden gedaan door slim gebruik te maken van vouwtechnieken. Hier is een eenvoudige manier om een envelop te vouwen zonder lijm:

Stap 1: Materialen verzamelen
- Een vierkant vel papier (bijvoorbeeld 20 cm x 20 cm).

Stap 2: Vouw het papier diagonaal
- Leg het vierkante vel papier voor je neer met de witte zijde naar boven als het papier aan één kant gekleurd of bedrukt is.
- Vouw het papier diagonaal in de helft, van de ene hoek naar de andere, zodat je een driehoek krijgt.

Stap 3: Vouw de onderste punt naar boven
- Vouw de onderste punt van de driehoek naar boven, zodat je een rechthoekige vorm krijgt.

Stap 4: Vouw de linker- en rechterzijden naar het midden
- Vouw de linker- en rechterzijden van de rechthoek naar het midden toe, zodat ze elkaar overlappen. Hierdoor ontstaat een langwerpige vorm.

Stap 5: Vouw de bovenste punt naar beneden
- Vouw de bovenste punt van de langwerpige vorm naar beneden, zodat de envelop gesloten wordt.

Om de envelop te sluiten zonder lijm, kun je een aantal vouwtechnieken toepassen:

1. Driehoek vouwen: Vouw de bovenste punt van de envelop naar beneden en steek deze in de opening aan de voorkant. Dit creëert een driehoekige flap die de envelop sluit.

2. Tuck-and-fold: Vouw de bovenste punt naar beneden en steek deze in de opening aan de voorkant. Vouw vervolgens de linker- en rechterflappen naar binnen en steek ze in de openingen aan de zijkanten.

Door slim te vouwen kun je de envelop sluiten zonder lijm te gebruiken. Experimenteer met verschillende vouwtechnieken totdat je een sluiting vindt die goed werkt voor jouw envelop.


TOP 3 Leuke knutselboeken met meer origami vouw ideeën:

 

Er zijn zoveel geweldige boeken om te leren hoe je leuke dingen kan vouwen met papier, maar dit zijn enkele van onze favorieten. Pak ze uit de bibliotheek of koop ze om toe te voegen aan de verzameling van uw kind! Ze zijn geweldig om uw kind te helpen zijn creativiteit, motoriek en fantasie te ontwikkelen!

 

Het grote vouwboek - Vouwen met kinderen was nog nooit zó leuk! Het grote vouwboek biedt 75 originele vouwvoorbeelden waaraan kinderen met veel plezier zullen vouwen. Het grote vouwboek is een eigentijds vormgegeven knutselboek voor thuis en het basisonderwijs. Geschikt voor kinderen in de onderbouw.

 

200 Papieren vliegtuigen - Vouwen en vliegen - Elk blad van dit blok met scheurbladen kan heel gemakkelijk gevouwen worden tot een papieren vliegtuigje met felgekleurde tekeningen. De cover vouwt open, zodat de eenvoudige instructies om elk type vliegtuig te vouwen en tips om het te laten vliegen makkelijk te volgen zijn. Goed voor uren speelplezier met het hele gezin.

 

Leer Origami - Trek een bladzijde uit het boek en volg de eenvoudige stap-voor-stapinstructies voor het vouwen van een van de 11 verschillende origamidieren. Van vogels en vlinders tot vissen, dino’s en walvissen. Met duidelijke beschrijvingen voor het vouwen van 61 dieren.

 


Misschien vind je dit ook interessant