Tekenen schattig

12+ leuke ideeën en voorbeelden met video's

Tekenen schattig; donut vos

 

Met wit papier en stiften in huis kan je al snel aan de slag om leuke en schattige
tekeningen te maken.  Ik deel tips, voorbeelden en ideeën met jullie, voor het
tekenen van 12 leuke schattige dingen.

 


Mijn top 5 favoriete teken producten:


Tekenen schattig - Tip 1:
Panda donut tekenen

 

Simpel, maar leuk! Ja zelfs van een donut vorm kan je wat schattigs tekenen met gekleurde stiften. De mogelijkheden om iets schattigs te tekenen van een donut zijn enorm groot, in deze video zie je stap voor stap hoe je een panda donut kan natekenen:

Benodigdheden:
- Gekleurde stiften
- Wit A4 papier


Tekenen schattig - Tip 2:
Schattige poesjes in mok tekenen

Hoe schattig is deze poesjes tekening! Dit is een schattige tekening voor de wat oudere kinderen of volwassenen om zelf te tekenen. Volg om te tekenen de instructie video hieronder, dan komt het tekenen helemaal goed!

 

TIP! Erg leuk om deze schattige poesjes tekening te tekenen voor de verjaardag van mama of voor Moederdag! ❤️

Benodigdheden:
- Uitwasbare stiften
- Wit A4 papier
- Zwarte stift

 


Tekenen schattig - Tip 3:
Schattige envelop tekenen

 

Met deze mooie tekening kan je jouw moeder helemaal verassen met haar verjaardag of voor Moederdag. Een super mooie tekening, toch?! Op een simpel wit papier kan je met een zwarte stift een leuke en schattige tekeningen maken. Teken eens deze kawaii envelop, hij is lekker makkelijk om te tekenen, zeker wanneer je deze video hieronder kijkt en ondertussen mee tekenen!


Benodigdheden:
- Uitwasbare stiften
- Wit A4 papier
- Zwarte stift

 

 

'Lees ook: Knutselen voor Moederdag >>


Tekenen schattig - tip 4:
Schattige lippenstift leren tekenen

 

Als er iets super schattig om te tekenen is, dan is het deze kawaii lippenstift wel! Je teken hem heel makkelijk na door de video hieronder te bekijken. Wanneer je dit hebt gedaan kan je zelf aan de slag en et voilà, een kawaii lippenstift! In de Fun & Feest winkel kun je alle kleuren stiften, potloden en pennen kopen.

 


Tekenen schattig - Tip 5:
Schattige cupcake's tekenen

 

Cup cakjes zijn enorm lekker om te eten. En het wordt nog leuker wanneer je ook zelf leuke Cup cakjes kan natekenen. Heel erg moeilijk is het niet, check de video hoe je ze teken en dan: tekenen maar!


Tekenen schattig - Tip 6:
Kawaii paddenstoel tekenen

 

Deze paddenstoel tekening is ook super leuk om te tekenen. En omdat hij zo eenvoudig te tekenen is kunnen kleuters deze tekening zelf vast ook al natekenen. Probeer maar eens!

 

Tekenen schattig - Tip 7:
Zo teken je een kado

 

Is er bijna iemand jarig en wil je zelf een leuke verjaardagskaart maken? Pak een dik vel papier waar je een ansichtkaart van kan maken en ga aan de slag. Zeker weten dat de ontvanger van de kaart er enorm blij mee zal zijn. In de bol.com winkel kan je verschillende kleuren papier voor een ansichtkaart kopen.

Tekenen schattig - Tip 8:
Schattige nagellak tekenen

 

Hoe schattig is deze kawaii nagellak? Deze is altijd leuk om te tekenen en kan met viltstift ingekleurd worden in allerlei kleuren. Uiteraard weer super easy om te leren tekenen.

 

Tekenen schattig - Tip 9:
Schattige eenhoorn tekenen

 

Eenhoorn is bij veel meisjes een favoriet!. Deze donut teken je door eerst een omtrek te maken van een groot rond voorwerp, en daarna van een klein rond voorwerp in het midden. Daarna teken je de oren, hoorn, ogen, en de kuif.

Benodigdheden:
- Zwarte marker permanent stift
- Teken papier

 

Tekenen schattig - Tip 10:
Een lief en schattig aapje tekenen

 

Heb je altijd al een schattig aapje willen tekenen? Dan is dit je kans! Ik tekende dit schattige aapje en laat je in deze video zien hoe ook jij dit kan doen. En dit aapje is ook erg leuk om samen met je kindje te tekenen.

Tekenen Schattig - Tip 11:
Schattig poesje tekenen

 

Hoe schattig is dit poesje, leuk he?! En wil je het poesje wat meer kleur geven? Dan kan je hem eenvoudig inkleuren met een gekleurde stift.

 

Tekenen schattig - Tip 12
Donut vos tekenen

 

Deze donut vos is erg vrolijk! Deze vos donut teken je door eerst een omtrek te maken van een groot rond voorwerp, en daarna van een klein rond voorwerp in het midden. Daarna teken je de oren, ogen, en zijn vacht. Door de vos een oranje kleur te geven lijkt hij helemaal echt.

 

Meer activiteiten om te tekenen

 

Er zijn zoveel geweldige boeken om te leren tekenen, maar dit zijn enkele van onze favorieten. Pak ze uit de bibliotheek of koop ze om toe te voegen aan de verzameling van uw kind! Ze zijn geweldig om uw kind te helpen zijn teken talent meer te ontwikkelen!

 

Cartoon meisjes teken je zo! - Bestsellerauteur Karin Luttenberg leert je met eenvoudige stap-voor-stap voorbeelden hoe jij de leukste, grappigste en liefste cartoonmeisjes tekent.

 

Het boek zonder tekeningen - Uniek, eigenzinnig en hilarisch: het eerste prentenboek zonder prenten Dacht je dat een boek saai is als er geen tekeningen in staan? Dan heb je dat mis. Want dit boek met niks dan woorden is NIET saai. Vraag maar of iemand dit voorleest. Pas op: elk woord moet luidop gelezen worden. Ook een woord als BLORK of BLURF. Zelfs als er staat: 'Ik ben een aap.' Wie dit boek voorleest, wordt op slag een KOMIEK. Je publiek komt niet meer bij van het lachen. Wees dus gewaarschuwd!

 

TEKENEN met Jill - Tekenen met Jill laat zien dat iedereen kan tekenen! In haar boek Tekenen met Jill geeft Jill handige tips & trucs om te leren tekenen. Van echte Jill-meisjes tot de coolste jurkjes en heerlijkste taartjes. Er is bovendien genoeg ruimte om de tekeningen zelf aan te vullen, na te tekenen en in te kleuren, om zo de techniek te perfectioneren en verbeteren.

 


Misschien vind je dit ook interessant