Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL

Moederdag knutselen

de leukste ideeën en voorbeelden


Moederdag knutselen

Wil je iets voor Moederdag knutselen? Op deze pagina vind je leuke Moederdag knutsel ideeën!


Moederdag knutselen tip 1:
Schattig envelop kado doosje  (template printen)

Dit cadeau idee voor Moederdag heb je zo in elkaar gezet en is hierdoor erg geschikt wanneer je een last-minute cadeautje wil maken voor je mama.. Print de template van deze pagina uit en vouw het cadeaudoosje zoals ik voordoe in de video. Wanneer je het doosje gevouwen hebt stop je er bijvoorbeeld chocolaatjes, theezakjes of een ander klein presentje. Wanneer je dit gedaan hebt is je cadeautje klaar om aan mama te geven.

 

Moederdag knutselen tip 2:
Schattige Moederdag kaart zelf knutselen

 

Teken zelf deze schattige Moederdag kaart voor je mama! Deze kaart is eenvoudig zelf te maken, ik gebruik hiervoor gekleurde stiften, gekleurd- en wit papier. De tekening teken ik op wit papier. De basis van de kaart heb ik gemaakt van een half rood A4 papier wat ik dubbel gevouwen heb, zodat er een kaart ontstaat. In de video laat ik je zien hoe ik de kaart heb gemaakt. (Hoe je zelf een schattige poesjes tekening kan maken bekijk je hier)

 

Moederdag knutselen tip 3:
Vouw tekening maken voor Moederdag

Wil je iets leuks & origineels tekenen voor Moederdag? Maak een leuke vouw tekening en vertel met je tekening hoeveel je van haar houdt! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een A4 papier en potlood + zwarte en een rode stift.

 

Moederdag knutselen tip 4:
Schattige origami hartje vouwen

Dit origami hartje vraagt erom om op de achterkant een lieve boodschap te schrijven voor je mama! Het hartje heb ik gevouwen van een geel vouwblaadje. Toen ik klaar was met het hartje te vouwen heb ik met zwarte stift een gezichtje getekend op het hartje. Uit roze papier heb ik een leuk strikje geknipt. Wil jij dit hartje gaan maken? Volg dan de stappen die ik laat zien in de video.

 

Moederdag knutselen tip 5:
Leuk Moederdag kado tasje zelf knutselen (template printen)

 

Een cadeautasje is altijd leuk om te geven. Print deze template uit, kleur hem leuk in. Knip het cadeautasje uit en vouw hem in elkaar. Wat ga jij er als cadeautje in stoppen?

 

Moederdag knutselen tip 6:
Hartjes Moederdag kaart knutselen

Deze leuke hartjes kaart is super leuk om te maken, en ook leuk om te krijgen! Deze kaart heb ik eenvoudig gemaakt met gekleurd papier. Als eerste heb ik eenhalf A4 papier gepakt, deze vouw ik dubbel zodat er een kaart ontstaat. Daarna heb ik uit rood papier 6 hartjes geknipt, en uit roze papier 2 hartjes. Vervolgens heb ik de lijntjes op de kaart getekend, en de hartjes op de kaart geplakt.

 

Moederdag knutselen tip 7:
Sleutelhanger met handafdruk

Zo zal mama haar sleutels niet snel vergeten! Je maakt de sleutelhanger van krimpfolie (o.a. te koop bij bol.com) . Daar teken je de hand van je kindje op en schrijf er wat liefs op met de naam van het kindje. Daarna knip je de hand uit en maak je een gaatje aan de bovenkant met de perforator. Laat dan de krimpfolie krimpen in een voorverwarmde oven op 150 graden. In een paar tellen is je sleutelhanger klaar. Wanneer het handje is afgekoeld bevestig je de sleutelring.

 

Moederdag knutselen tip 8:
Armband van strijkkralen

 

Het is ook leuk om een armband van strijkkralen (o.a hier verkrijgbaar) voor Moederdag te knutselen. Wanneer je de bloemetjes gemaakt heb rijg je er een touw doorheen zodat het een echte armband wordt!

 

Moederdag knutselen tip 9:
Hartjes doosje maken

 

Een doosje waar mama haar oorbellen of andere kleine dingetjes in kan bewaren. Je maakt dit doosje door een hartje uit rood papier te knippen. Daarna plak je een strook van rood papier rondom het hart. Wanneer je dit gedaan hebt knip je weer een hart uit rood papier, en zorgt ervoor dat dit hart net iets groter is dan het eerste hart. Dit hart wordt namelijk het deksel en moet gaan passen over het doosje, vandaar dat dit hart iets groter moet zijn. Knip een strook en bevestig deze rondom het 2e hart. Knip nogmaals een rood hart uit en werk het deksel hiermee mooi af. Uit wit papier knip je een hart en plak deze op het deksel. Knip een kleiner hart uit rood papier en plak deze op het deksel. In de video laat ik je stap voor stap zien hoe ik dit hartjes doosje heb gemaakt!

 

Moederdag knutselen tip 10:
Wc rol versieren voor Moederdag

 

Ook met een wc rol kan je iets leuks knutselen voor Moederdag. Beplak je wc rol met gekleurd papier en teken er een leuk gezichtje op. Maak een hartje van rood papier en schrijf er iets liefs op voor mama!

 

Moederdag knutselen tip 11:
Moederdag fotohanger

 

Je hoeft jezelf niet af te vragen of moeders blij worden van foto's van haar kind(eren). Wanneer je foto's wilt geven is het juist erg leuk om een mooie fotohanger hierbij te maken. Zo heb je een super leuk cadeau voor Moederdag. Je maakt de fotohanger van een lange satéstok die je vol rijgt met houten kralen. bind aan het uiteinde een stuk touw aan de satéstok, zodat de foto hanger op te hangen is. Hang tussen de kralen 4 stukken touw naar beneden en bevestig aan het einde 2 kralen. Hang de foto's die je wilt geven met een kleine knijper aan het touw. Je Moederdag cadeau is klaar om te geven! 
Foto: Projectkid.com

 

Moederdag knutselen tip 12:
Pop-up kaart voor Moederdag

 

Een hartje voor mama! Je maakt de kaart door uit gekleurd papier een hart te knippen. Dan knip je een witte strook papier waar je een lieve wens voor je moeder op zet. Bevestig de strook aan het gele hart en je pop-up kaart is klaar!

 

Moederdag knutselen tip 13:
Persoonlijke boekenlegger

Dit Moederdag knutselidee is simpel, maar met een super leuk resultaat! Je maakt de boekenlegger van een strook stevig papier. Print persoonlijke foto's uit en plak deze op de boekenlegger. Maak met een perforator een gaatje aan de bovenkant en maak hier een stukje feestelijke lint aan vast. 

 

Moederdag knutselen tip 14:
Pennen / kwasten houder

 

Feestelijk cadeau! Schilder lege potjes of flesjes met een vrolijke kleur. Laat drogen. Wanneer de potjes droog zijn plak je er ronde meubelvilt op. Daarna strik je een mooi lint aan de hals van de potjes / flesjes vast. 

 


VOLG KNUTSELEN & TEKENEN

MEER KNUTSELEN MET PAPIER

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Meer leuke knutsel ideeën voor Moederdag: