Kerst knutselen en tekenen

Ideeën en voorbeelden ter inspiratie


 

Kerst zijn twee dag waarop je als familie vaak bij elkaar komt om gezellig te eten en cadeautjes uit te pakken! 

Hoe leuk is het om juist voor kerst iets persoonlijks te knutselen of tekenen voor je vader, moeder, opa, oma, vriend of vriendin!

Op deze Kerst knutsel pagina laat ik je diverse leuke en makkelijke kerst knutsel ideeën zien.Nr 1. Kerst knutselen:
Teken stap-voor-stap zelf een rendier

 

Een rendier vindt ik helemaal bij kerst horen. In deze teken video laat ik je zien hoe ik een rendier teken voor kerst. Ook leuk om te tekenen op je raam als raamtekening voor kerst. Hier heb je wel speciale raamstiften voor nodig.

 


Nr 2. Kerst knutselen:
Kerstbal ornament knutselen van papier

Knutsel zelf leuk ornament van gekleurd knutselpapier! 


ADVERTENTIE


Nr 3. Kerst knutselen: 
Kerstmokken versieren

 

Geef een vrolijke mok als kerstcadeau! Je hebt enkel een mok en een glas- en porselein stiften set nodig. Wanneer je deze in huis hebt kan je aan de slag! Het stappenplan bekijk je hier.

 

Nr 4. Kerst knutselen:
Decoratie ster van karton en stro touw

 

Maak voor kerst eens zelf deze decoratie ster. Het jute touw kan je evt. vervangen door simpel een bol wol te gebruiken, ook erg leuk!

Nr 5. Kerst knutselen: 
Sneeuwvlok maken van papier 

 

Je hebt vast wel een wit A4 papier in huis liggen, Met dit witte A4 papier kan je zelf aan de hand van deze video een sneeuwvlok knutselen voor kerst! 


Nr 6. Kerst knutselen: 
Pop-up kerstkaart maken

Zo leuk deze pop-up kerstkaart! Deze maak je van een wit A4 papier en een groen knutselpapierBekijk de video, en je zal zien dat deze kerstkaart eenvoudig zelf te maken is.

Nr 7. Kerst knutselen:
Sneeuwvlok knippen uit A4 papier

Je raam vol met sneeuwvlokken, dit hoort toch echt wel bij kerst! Pak een wit A4 papier,  knip de sneeuwvlok zoals ik aan je laat zien in deze video.

 

Nr 8. Kerst knutselen:
Kerst cadeauzakje vouwen met papier

Nog een leuk idee om voor kerst te knutselen: een klein cadeautasje. Stop er iets leuks in en je hebt een cadeautje om weg te geven met kerst!

Nr 9. Kerst knutselen:
Kerstbel slinger knutselen

Kerstversiering zelf maken kan heel goed. Kijk maar naar deze kerstbel slinger. Deze slinger is makkelijk te maken in de kleur die je zelf wil. En wil je een lange slinger? Maak er meerdere en plak ze aan elkaar.

Nr 10. Kerst knutselen:
Kartonnen kerstdorp - Kerst knutselen

 

Zoals je kan zien, kan je van karton dus een gezellig kerstdorp maken! Gebruik een lege doos. Versier de huisjes met wat kunstsneeuw en eventueel een lichtsnoer voor het echte kerstgevoel. Bekijk hier het stappenplan, zodat ook jij dit gezellige dorp kunt maken.

 

Nr 11. Kerst knutselen:
DIY sneeuwvlok knippen uit A4 papier

 

Een sneeuwvlok als kerstversiering voor aan je raam is altijd een goed idee! 

 

Nr 12. Kerst knutselen:
Kerst surprise inpak idee 

 

Deze sneeuwman wacht erop om als klein kerst cadeautje weggegeven te worden! Pak een wc rol en pak deze in met doorzichtige folie (o.a te koop bij bol.com.) Maak de uiteinden van het folie vast met een leuk kleur lint. Knip uit zwart papier de ogen en plak deze op de folie. Knip uit oranje papier de 'wortel' en plak deze op de folie. Nu is je cadeautje klaar om weg te geven.

 

Nr 13. Kerst knutselen:
Sneeuwvlok knippen uit papier

 

Nr 14. Kerst knutselen:
Tutorial kerstbal tekenen

 


Heb jij al kerstballen in je kerstboom ophangen? Hier laat ik je zien hoe je zelf een schattige kerstbal kan leren tekenen.

 


Nr 15. Kerst knutselen:
Kerstboom tekenen

 

Deze kawaii kerstboom is erg leuk om zelf te tekenen. Wil je hem natekenen? In deze video laat ik je zien hoe ik de kerstboom heb getekend!

 


Misschien vind je dit ook interessant