Envelop vouwen

+ tips & video's

Wist je dat het heel makkelijk is om je eigen envelop te vouwen? Op deze pagina laten we je zien hoe je dit kan doen. Je vind hier verschillende leuke ideeën en video's om zelf een envelop te vouwen. 

Envelop vouwen tip 1:
Kleine envelopjes vouwen (origami)

 

Een kleine envelop als cadeautje geven is helemaal niet saai. Zoals je in deze knutsel video kan zien heb ik er leuke poezen envelopjes van gemaakt. Met deze gekleurd vouwblaadjes kan je deze leuke kleine envelopjes vouwen net zoals in de video! 

 

Envelop vouwen tip 2:
Schattige origami envelopjes vouwen

 

Zijn deze kleine panda, pinguïn en varkentjes envelopjes niet schattig? Ze zien er heel leuk uit, en zijn nog eens makkelijk te maken oog. Ga jij deze envelopjes zelf maken?

 

Je hebt nodig:
1.  
Origami vouwblaadjes
2. Zwarte en blauwe stiften

In deze knutsel video zie je stap-voor-stap hoe je deze envelopjes kan leren vouwen, succes!

 

Envelop vouwen tip 3:
Een envelop vouwen zonder lijm of plakband

 

Een envelop vouwen zonder geklieder met lijm of plakband? Het kan! In deze video is te zien hoe je zonder lijm of plakband een envelop kan vouwen met gekleurd A4 papieren .

 

Envelop vouwen tip 4:
Envelop vouwen met gevouwen blad

 

Hoe leuk, weer eens  wat anders! Een envelop met een gevouwen bloemblad. In deze video zie je hoe je deze mooie envelop zelf kan leren vouwen.

 

Envelop vouwen tip 5:
Hartjes envelop vouwen

 

Deze envelop met hartje is super leuk om te vouwen voor Valentijn, Moederdag of om aan iemand jou liefde te tonen. Stop er eens een leuk persoonlijk kaartje of briefje in. Benieuwd hoe je deze envelop kan vouwen met gekleurd papier? Klik op de video. ❤️

 

Envelop vouwen tip 6:
Envelop vouwen met papier

 

Erg makkelijk om te knutselen deze makkelijke enveloppen van gekleurd A4 papier. Hoe je dit kan doen? Bekijk het in de knutsel video hieronder.

 

Envelop vouwen tip 7:
Schattige envelop vouwen met strik

 

Hoe schattig is deze envelop met strik! 😍 In deze envelop vouw video is duidelijk te zien hoe je deze mooie envelop kan vouwen. Bekijk de video, vouw je mee?

 

Envelop vouwen tip 8:
Envelop doosje vouwen voor Moederdag of Valentijn

 

Dit is een envelop doosje. Ik vind hem zo leuk dat ik hem graag met jou wil delen. Je kan hem bijvoorbeeld maken voor de verjaardag van je moeder of oma. Ook is hij super leuk om te maken voor Moederdag of Valentijnsdag.

Om dit envelopdoosje te vouwen heb je een template nodig die je uit moet printen op een A4 papier. De link naar deze template staat op YouTube onder de video. Ga jij dit leuke envelop doosje maken?

 

Envelop vouwen tip 9:
Eentjes envelop vouwen van papier

 

Hoe leuk is het om deze eenden envelop samen met je kind te knutselen. Deze envelop is leuk en makkelijk om te vouwen met A4 papier!

 

Envelop vouwen tip 10:
Envelop vouwen van rondjes (Makkelijk!)

 

Zo makkelijk om te maken deze envelop! Om deze envelop te vouwen heb je 4 ronde vouwblaadjes nodig. (o.a te koop bij bol.com en Pipoos.nl.).

 

Envelop vouwen tip 11:
Japanse envelop vouwen (makkelijk!)

 

Deze Japanse envelop vouw je op een simpele en toch weer een heel andere manier. Deze envelopjes vouw je met vierkante vouwblaadjes. Kijk maar eens!

 

Envelop vouwen tip 12:
Een envelop vouwen van een A4 papier

 

Een leeg A4 papier heeft iedereen eigenlijk wel in huis liggen. Wil je een witte envelop vouwen van papier? Bekijk dan deze video.

>> TIP! Bekijk hier welk A4 papier je hiervoor  kan gebruiken.

 

 

Envelop vouwen - Tip 13
Kleine Emoji envelopjes vouwen met papier

 

Meer activiteiten om te vouwen

 

Er zijn zoveel geweldige boeken om te leren hoe je leuke dingen kan vouwen met papier, maar dit zijn enkele van onze favorieten. Pak ze uit de bibliotheek of koop ze om toe te voegen aan de verzameling van uw kind! Ze zijn geweldig om uw kind te helpen zijn creativiteit, motoriek en fantasie te ontwikkelen!

 

Het grote vouwboek - Vouwen met kinderen was nog nooit zó leuk! Het grote vouwboek biedt 75 originele vouwvoorbeelden waaraan kinderen met veel plezier zullen vouwen. Het grote vouwboek is een eigentijds vormgegeven knutselboek voor thuis en het basisonderwijs. Geschikt voor kinderen in de onderbouw.

 

200 Papieren vliegtuigen - Vouwen en vliegen - Elk blad van dit blok met scheurbladen kan heel gemakkelijk gevouwen worden tot een papieren vliegtuigje met felgekleurde tekeningen. De cover vouwt open, zodat de eenvoudige instructies om elk type vliegtuig te vouwen en tips om het te laten vliegen makkelijk te volgen zijn. Goed voor uren speelplezier met het hele gezin.

 

Leer Origami - Trek een bladzijde uit het boek en volg de eenvoudige stap-voor-stapinstructies voor het vouwen van een van de 11 verschillende origamidieren. Van vogels en vlinders tot vissen, dino’s en walvissen. Met duidelijke beschrijvingen voor het vouwen van 61 dieren.

 


Misschien vind je dit ook interessant