Knutselen Pasen

 


 

Heb je inspiratie nodig om iets te gaan knutselen voor Pasen? Op deze pagina zie je leuke knutsel ideeën die je kan gaan knutselen voor Pasen!

 

 


Knutselen Pasen - Tip 1:
Paashaas knutselen met Wc rol en papier (Makkelijk)

Deze paashaas van wc rol is erg makkelijk om te maken. Je hebt hiervoor nodig: een lege wc rol, gekleurd knutselpapier, een schaar, lijm en wiebel oogjes (o.a verkrijgbaar bij bol.com).

Beplak de wc rol met geel papier (of de kleur naar wens). Teken de neus, mond en snorharen op de wc rol. Plak de wiebel oogjes op de wc rol boven de neus en snorharen. knip twee strookjes papier en vouw deze dubbel, plak deze daarna boven in de wc rol als oren.

Wil je zien hoe ik deze paashaas gemaakt heb? Bekijk dan de knutselvideo hieronder.

 


Knutselen Pasen - Tip 2:

Origami Paashaasje

Vouw schattige konijntjes in mooie pastelkleuren. Origami is ontspannend en het is rustgevend om langzaam je papieren figuur vorm te zien krijgen. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, is het moeilijk om te stoppen en wil je gewoon nog een en nog een...

 

Bekijk stappenplan en benodigdheden op Pipoos.nl >>

 


Knutselen Pasen - Tip 3:
Paashaas vouwen van papier 

Vouw eens een leuk konijn van papier! Om een konijn te vouwen heb je alleen nodig: vouwblaadjes en viltstiften. In deze knutselvideo laat ik je zien hoe ook jij dit konijntje kan leren vouwen.

 


Knutselen Pasen - Tip 4:
Paashaas met mandje knutselen van papier 

 

Erg leuk om deze paashaas met mandje te knutselen van papier! Stop er bv een klein zakje met paaseitjes in en geef het cadeau.
Een tip: maak deze paashaas met mandje van stevig papier. Het enige wat je nodig heb om deze paashaas te maken is: stevig papier, schaar, lijm en viltstiften.

 

Knutselen Pasen - Tip 5:
Kuikentje knutselen van wc rol en papier

 

Hoe leuk is deze paalkuiken! Om deze paalkuiken voor Pasen te knutselen heb je niet veel nodig. De materialen die je hiervoor nodig hebt zijn: een wc rol, lijm en knutselpapier.

 

Knutselen Pasen - Tip 6:
Eenvoudige Paashaas tekenen

 

Wil jij met viltstift een eenvoudige paashaas leren tekenen voor Pasen? In deze tekenvideo zie je hoe je dit kan doen.

 

Knutselen Pasen - Tip 7:
Papieren kuikentje knutselen

Een makkelijk knutselwerkje wat je met kleine kinderen al snel kan maken is dit kuikentje. Voor de allerkleinste knip je de onderdelen die nodig zijn alvast zelf uit en laat hun helpen met opplakken.

 

Knutselen Pasen - Tip 8
Konijnen boekenlegger vouwen

 

En nog een leuk idee om te knutselen voor Pasen, een konijnen boekenlegger. Erg makkelijk te knutselen met vouwblaadjes.

 

Knutselen Pasen - Tip 9
Konijn knutselen met papier

 

Simpel, maar leuk! Maak eens van gekleurd papier deze schattige konijntjes. Ze zijn eenvoudig om te knutselen. En weet je wat zo leuk is? Het nekje is gemaakt van een 'trapje' gemaakt van papier, zo kan je het konijnen hoofd heen en weer laten wiebelen. Ga jij dit leuke en makkelijke konijntje knutselen voor Pasen?

 

Knutselen Pasen - Tip 10
Hoe maak je een konijn van wol

 

Om deze konijntjes van wol te maken heb je vier zelfgemaakte pompom bolletjes nodig, kraaltjes voor de ogen en vilt voor de neus en de oren. Dit konijntje van wol is leuk om te maken en kan je gezellig neerzetten op bv je vensterbank als decoratie. Ook voor de kinderen is het erg leuk om rond Pasen met dit konijntje te spelen.

 


Knutselen Pasen - Tip 11
Kuikentjes van wol

 

Grappige eierdopjes - Knutselen Pasen

Vrolijke en grappige eierdopjes maken voor Pasen, hoe leuk en grappig zijn deze eierdopjes. Gebruik ze op Pasen om je eieren in te doen. Dankzij de edding 4200 porseleinmarkers kun je makkelijk je eigen eierdopjes versieren voor Pasen! 

Bekijk stappenplan en benodigdheden op Pipoos.nl >>


Knutselen Pasen - Tip 12
Kuikentjes van wol

 

En heb je het konijntje van wol gemaakt? maak daarna eens deze lieven kleine kuikentjes van gele wol. Wanneer je hem af hebt kan je hem op een leuk plaatsje in je huis of op de Paastafel plaatsen ter decoratie. Bekijk hieronder de video hoe je dit kuikentje van wol zelf kan maken.

 


Knutselen Pasen - Tip 13
Paashaas marionet

 

Met gekleurd papier een konijnen marionet knutselen, zo makkelijk en toch leuk om te maken. Geef ieder konijntje een ander gezichtje (ogen open, ogen dicht of een konijntje met een knipoog). Wanneer je de marionet af hebt kan je kindje hier leuk mee spelen.

 


Knutselen Pasen - Tip 14
Kuikentje leren tekenen


Super leuk om te tekenen dit kuikentje wat net uit zijn ei wilt komen. Met een zwarte, gele en oranje stift kan ook jij dit kuikentje leren tekenen. In de video laat ik je zien hoe ik stap-voor-stap dit kuikentje heb getekend. Ga jij dit kuikentje leren natekenen?

 


Knutselen Pasen - Tip 15
Decoupage paaseieren

Hoe leuk zijn deze persoonlijke paaseieren! Jouw of een foto van je kindje op een paasei of jullie kat met gekke wiebelogen? Ga ervoor, met Pasen mag alles!

Bekijk het stappenplan en de benodigdheden op Pipoos.nl >>

Meer activiteiten voor Pasen met kinderen

 

Er zijn zoveel geweldige paasboeken voor kinderen, maar dit zijn enkele van onze favorieten. Pak ze uit de bibliotheek of koop ze om toe te voegen aan de verzameling van uw kind! Ze zijn geweldig om uw kind te helpen een grotere woordenschat, focus en meer te ontwikkelen!

 

Bobbi viert Pasen - Iedereen kent Bobbi het leuke beertje wel. In dit vrolijke boekje gaat Bobbi op zoek naar paaseieren en geniet hij van een heerlijk paasontbijt. Oma zegt: ‘We gaan iets leuks doen. Eet je broodje maar gauw op. Zie je daar die mand met eitjes? Zullen we ze verven, Bob?’

Boer Boris en de eieren - Boer Boris en de eieren nu ook als vertelplaten. Perfect om voor te lezen! De kippen hebben extra hun best gedaan om vrolijke, gekleurde eieren te leggen. Boris laadt ze op de trekker om ze te verstoppen door het héle land en de kippen gaan gezellig mee.

 

Lotta en de paashaas - Op een mooie lenteochtend vindt Lotta grote, kleurige eieren in het gras. Welke kip legt nu zulke eieren? Dan komt de paashaas aangefietst. In de wei liggen natuurlijk geen gewone eieren, maar paaseitjes van chocola

 

 

Misschien vind je dit ook interessant:

 

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Knutselen Met Papier te onderhouden.