Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

18x Sinterklaas surprise maken
+ tips & video's!
Gaan jullie sinterklaas vieren met surprises? 

 

Wil jij dit jaar voor sinterklaas een leuke surprise maken? Dan ben je vast opzoek naar leuke en misschien juist wel makkelijke surprise ideeën die je kan maken. Want dan weet je zeker dat ook jij een leuke en verrassende surprise kan maken voor de ontvanger.


Wat kan je maken als surprise? Er zijn zoveel leuke surprises die je kan maken. Je kan zelf aan de slag gaan om een idee te bedenken, wat enorm leuk is wanneer je creatief bent. Maar ben je meer van je gemak, wist je dat je bij Pipoos en bol.com ook kant en klaar een surprise pakket kan bestellen? 


Welke surprise ga jij maken?

 


18x Sinterklaas surprise maken

 


Nr. 1 Honden sinterklaas surprise maken

Heb jij een honden fan op je lootje staan voor Sinterklaas? Dan is deze super makkelijke honden surprise een schot in de roos! Een beauty om te zien en heel erg makkelijk om te maken. Met genoeg plek om je cadeautjes te verstoppen. Deze sinterklaas surprise heb ik gemaakt van een lege bruine doos (gehaald bij de supermarkt uit de dozen bak). Met wit A4 papier, rood papier, zwarte stift en lijm.

 


Nr. 2 Sinterklaas surprise maken

 

Heb je iemand getrokken die dol is op poezen? Dan is deze surprise echt geweldig om te maken. Een Sinterklaas surprise in de vorm van een poes met genoeg ruimte voor de cadeautjes. Origineel en super leuk om te zien! Hoe je hem maakt, zie je in de video hierboven. Het enige wat je nodig hebt is een (schoenen)doos die je beplakt met oranje gekleurd papier, zwarte stift voor de ogen en de poten, lijm en een knutselschaar.

 


Nr. 3 Chocomel sinterklaas surprise maken

 

Drink jij je warme choco met of zonder slagroom? Wij natuurlijk mét, dat zie je wel. Hmmm... we zijn zo terug. Even genieten, hoor
Voor de chocolademelk liefhebber maak je een chocomel surprise. Hier op de website van Pipoos vindt je de benodigdheden en het stappenplan hoe je deze leuke chocolademelk surprise kan maken.

 


Nr. 4 Tony's chocolade sinterklaas surprise maken

 

Mag je een sinterklaas surprise gaan maken voor iemand die dol is op chocolade of een echte zoetekauw is?!
Twijfel niet en maak dan deze Chocoladereep surprise. Zo leuk en heel geschikt voor een echte zoetekauw! De materialen die je nodig hebt is een doos, gekleurd papier, dubbelzijdige tape en een zwarte stift. Bekijk hier op de website van Pipoos welke materialen je nodig hebt en het stappenplan om deze leuke Tony's chocolade surprise te maken.

 


Nr. 5 Aardbei sinterklaas surprise maken

 

Heb jij een echte aardbeien liefhebber getrokken? Hoe leuk is het om dan een aardbeien surprise te maken! In deze video laat ik je zien hoe je een cadeau kan inpakken als aardbei. Maar dit is ook heel makkelijk toe te passen op een lege doos. Zo maak je een leuke aardbeien surprise.

 

Werkwijze aardbeien surprise maken:
1. Pak een lege doos en beplak deze met rood papier.

2. Maak van groen papier de blaadjes en het steeltje zoals in de video verteld wordt.

3. Teken daarna de zwarte druppels op de surprise, en je surprise is klaar!

 


Nr. 6 Vrolijke taart sinterklaas surprise maken

 

Voor wie het liefst hele dagen taart eet, is dit een super leuk sinterklaas surprise idee om te knutselen. En de cadeautjes kun je in de taart verstoppen.

Deze druiptaart surprise is gemakkelijk te maken omdat je alle benodigdheden in dit knutselpakket van Bol.com kan 
vinden.

 


Nr. 7 Emoji Sinterklaas surprise maken

 

Met deze Emoji surprise heb je altijd een vrolijk cadeau om te geven! In deze video laat ik je zien hoe je een cadeau leuk kan inpakken als Emoji. Maar wanneer je ervoor kiest om een echte Emoji surprise te maken, kan je dit ook met een doos doen.

Werkwijze Emoji surprise maken:
1. Pak een vierkante doos en beplak deze met geel papier.
2. Knip uit zwart papier de ogen en mond en plak deze op de doos.

3. Knip uit rood knutselpapier een hartje en plak deze op de surprise doos.

En tadaaa... je emoji surprise is klaar. Dit is nu echt een voorbeeld van een leuke, makkelijke en vrolijke sinterklaas surprise. Deze surprise maakte ik binnen 15 minuten.


Nr. 8 Panda sinterklaas surprise maken

 

Een panda surprise vindt een meisje al snel enorm leuk om te krijgen. In deze knutsel video laat ik zien hoe je een cadeau leuk kan inpakken als panda. Dit kan je makkelijk omzetten om op bijna dezelfde manier een surprise te maken. De werkwijze zal ik hieronder plaatsen.

 

Werkwijze Panda Surprise maken:

1. Beplak een lege doos met wit papier.

2. Knip uit zwart papier ogen, oren en poten en plak deze op de witte doos.

3. Maak van roos papier een toetje en de neus, en plak deze op de surprise doos.

4. stop je cadeau in de doos en plak hem dicht. Jouw panda surprise is klaar om te geven!

 


Nr. 9 Lama Sinterklaas surprise maken

 

Ook deze lama rugzaak is enorm leuk om te maken als sinterklaas surprise. Wanneer je een meisje hebt getrokken wat van mooie of vrolijke spulletjes houdt is deze rugtas erg leuk om te maken. Hoe je deze surprise maakt, lees je op Heimat Dinge

 


Nr. 10 Rolschaats sinterklaas surprise maken

 

Voor skate of rolschaats liefhebbers is deze surprise heel erg leuk om te maken. De basis is karton die je beplakt met gekleurd papier. En daarop plak je de helft van een piepschuim bal. 

 

De beschrijving hoe je deze surprise kan maken en de lijst met benodigdheden vindt je hier op de site van Pipoos.


Nr. 11 Grappige sinterklaas surprise maken

 

Heb je iemand getrokken die vaak lang op het toilet zit? Of ben je opzoek naar een grappige sinterklaas surprise? Dan is deze wc een echte aanrader om te  maken! Wanneer je het cadeau in de hebt gestopt kan je de nep drol van ontbijtkoek er boven op leggen.

Dit heb je ervoor nodig:

 • Dozen
 • Karton
 • Emmer, o.a te koop bij bol.com
 • Papier (zwart)
 • Ducktape, o.a te koop bij bol.com
 • Schaar
 • Lijm
 • Ontbijtkoek

De beschrijving om deze sinterklaas surprise te maken vindt je hier. En wil je de krijger echt pranken? Stop er dan deze stinkbom in. Activeer hem vlak voor je de surprise geeft.

 


Nr. 12 Panda sinterklaas surprise maken

 

Ook deze panda surprise is super leuk om te maken voor een panda liefhebbers. Je maakt hem van een kartonnen doos, knutsel papier en zwarte pompoms. Dit is een surprise die eigenlijk niet kan mislukken, dus het resultaat is altijd mooi. 


Werkwijze surprise maken:
1. Pak een vierkante doos en beplak deze met wit papier.

2. Knip uit zwart papier de ogen en neus/mond en plak deze op de doos.

3. Knip uit roze papier de blosjes en plak deze op de surprise.

4. Maak van zwart crêpe-papier (o.a te koop bij Pipoos) kleine pompom's zoals in deze voorbeeld video

 


Nr 13. Voetbal surprise maken

 

Maak deze voetbal surprise voor een echte voetbal fan! Dit voetbal surprise idee is heel makkelijk om te maken, je hebt er enkel piepschuim, verf, een zwarte stift en een kwast voor nodig. Moet je de laatste week nog een surprise idee bedenken? Dan is deze voetbal een echte aanrader! Bekijk hier het stappenplan en de benodigdheden op Pipoos.nl!

 


Nr. 14 Schoolbus sinterklaas surprise maken

 

Hoe leuk is deze schoolbus surprise. Erg leuk om voor een jongetje te maken! Hieronder beschrijf ik de werkwijze hoe je deze surprise kan maken.

Werkwijze Schoolbus surprise maken:

1. Begin met twee lege kartonnen dozen: een grote voor de cabine en een kleine voor de motorruimte en beplak deze met geel papier.
2. Bevestig de kleine doos aan de voorkant van de grote doos met hete lijm.
3. Knip uit grijs papier de ramen en plak deze op de bus. 
4. Teken met zwarte stift de lijntjes op de zijkant van de schoolbus en de lijntjes op de voorkant van de motorkap.
5. Knip 2 rode rondjes uit papier en 2 oranje rondjes. Plak deze boven het voorraam van de bus, zoals te zien is op de foto.
6. Schrijf met de zwarte stift schoolbus tussen de rondjes.

 


Nr. 15 Baby Shark sinterklaas surprise maken

 

Heb je een lootje getrokken voor iemand die van baby shark houdt? Dan is deze vrolijke sinterklaas surprise heel erg leuk om te maken, en daarna te geven. 

Werkwijze surprise maken:
1. pak een doos en beplak het bovenste deel met geel papier en het onderste deel met wit papier.
2. Knip uit een ander stuk karton (of een andere kartonnen doos) 2 vinnen en beplak deze met geel papier en bevestig deze aan deze ijkant van de surprise doos.
3. knip / snij de volledige mond uit het witte gedeelte van de doos, snij of knip aan de bovenkant van de mond netjes de tanden uit.
4. Knip 2 grote ronde witte rondjes. Knip 2 kleinere rondjes uit zwart papier en plak deze op de witte rondjes. Dit zijn de ogen zoals op de afbeelding hierboven. Plak de ogen op de gewenste plek op de doos.
5. Knip uit zwart papier de wimpers en plak deze boven langs de ogen.
6. Rol een stuk geel papier op en maak hier de staart van, bevestig deze boven op de doos.
7. Knip uit roze papier een strik en plak deze tegenaan de staart.

 


Nr. 16 Hamburger broodje surprise maken

Eet de ontvanger van jouw surprise regelmatig een broodje hamburger of fast food? Twijfel dan niet en maak deze hamburger surprise!
De materialen die je nodig hebt om deze surprise te maken bekijk je hier, op de site van Pipoos staat ook de werkwijze hoe je deze geweldige surprise moet maken.

 


  Nr. 17 fles rosé sinterklaas surprise maken

   

  Voor wie graag een wijntje drinkt, maak deze fles rosé surprise!  Hoe je deze surprise maakt, kan je hier op de website van Pipoos stap voor stap bekijken.

   


  Nr. 18 Coca Cola sinterklaas surprise maken

   

  Is degene voor wie jouw surprise bestemd is, dol op cola? Dan ga je natuurlijk een Coca Cola surprise maken. Je hebt maar een paar materialen nodig om deze surprise te maken. Benodigdheden: Sneldrogende lijm, giet gips, tape en een mesje. Hoe je de surprise kan maken lees je hier.

   


  Nr 19. Theepot sinterklaas surprise maken

   

  Hoe cute is deze theepot sinterklaas surprise! Je kan dit kant en klare knutselpakket eenvoudig bestellen via bol.com! Bekijk hier de beschikbaarheid & prijs >>


  Nr. 20 Mand met garen sinterklaas surprise maken

   

  Mand met garen sinterklaas surprise maken

  Een volle mand breigaren, daar doe je een breifanaat wel een plezier mee! Maak deze leuke en creatieve 'Mand met garen' sinterklaas surprise. Bekijk hier de benodigdheden en het stappenplan!

   


  Nr. 21 Sneaker sinterklaas surprise maken

   


  Sneaker sinterklaas surprise maken

  Maak jij een surprise voor iemand die elke week wel een vers paar sneakers in hun (toch al overvolle) schoenenkast zet? Voeg dit flitsende exemplaar er maar gerust aan toe. Scheelt deze week weer een paar duiten. Bekijk hier de benodigdheden en het stappenplan om de sneaker te maken.

   


  Top 3: Cadeau's voor sinterklaas onder 15,-

     Veelgestelde vragen 

   

  Hoe maak je een simpele surprise?

   

  Wanneer je niet veel tijd hebt of niet veel tijd wil steken in het maken van een sinterklaas surprise, is het handig om te weten dat er ook kant en klare surprise knutselpakketten zijn die ervoor zorgen dat ook jij makkelijk en snel een mooie sinterklaas surprise kan maken. 

  Op de website van Pipoos.nl zijn er meer dan 200 surprise ideeën te vinden. Daarbij staat gelijk een benodigdheden lijst en de werkwijze per surprise hoe je deze moet maken. De benodigdheden lijst is zo opgesteld dat je de materialen direct kan bestellen wanneer je de materialen niet in huis hebt. Erg handig dus, en zeker wanneer je anders op het laatste moment nog achter de materialen aan moet.

   

  Een grappige surprise maken

   

  Een grappige surprise is leuk om te maken en leuk om te krijgen. Wel moet je er rekening mee houden dat 'tijd' de sleutel van succes is voor een grappige surprise. Om een grappige surprise te bedenken en te maken heb je nou eenmaal tijd nodig, en in de meeste gevallen lukt dit dus niet binnen een week. Mijn tip, zorg ervoor dat je een maand van te voren een lootje hebt getrokken. Zo heb je genoeg tijd om een leuke en grappige sinterklaas surprise te bedenken en te maken. Want ook het materiaal wat je voor je grappige surprise nodig hebt zal je moeten gaan verzamelen, hou hier dus rekening mee. 

  Een grappige surprise ontstaat wanneer je de gekke details uit iemands leven uitvergroot. Wel is het belangrijk dat je het leuk en gezellig houdt.

   

  Wat is de bedoeling van een surprise?

   

  Een surprise is een leuk en origineel verrassingscadeau wat wordt afgestemd op de ontvanger. Voor sinterklaas wordt er vaak een lootje getrokken. De persoon die op jouw lootje staat is de persoon waar jij een sinterklaas surprise voor moet gaan maken.


  Wanneer je weet voor wie jij een surprise mag gaan maken, raad ik je aan om goed na te denken welke surprise je wilt gaan maken. Een aantal vragen die je jezelf voordien kan stellen zijn: moet het een jongens/mannen of meisjes/vrouwen surprise zijn? Heeft de persoon die ik heb getrokken een uitgesproken hobby of interesse voor iets? Zo ja, stem dan je surprise daar op af, dat is voor de ontvanger super leuk. Zeker weten dat de ontvanger van jouw surprise blij zal zijn met zijn of haar surprise!