Knutselen met papier

 

Nr 1. Konijnen boekenlegger knutselen met papier

 

Met deze leuke konijnen boekenlegger van papier, weet jij precies waar je gebleven was met lezen in je boek. De boekenlegger heb ik gevouwen met een vouwblaadje. Daarna heb ik uit een ander vouwblaadje  de oren geknipt, het binnenste deel van de oren met een roze stift ingekleurd en de oren aan de gevouwen boekenlegger geplakt. Daarna heb ik het gezichtje van het konijntje op de boekenlegger getekend.

 

Nr 2. Monster (uitnodiging)kaart knutselen met papier

 

Deze coole monsterkaart wacht tot jij hem thuis ook eens gaat maken. De kaart is gemaakt van alleen maar rondjes, zie je dat? In de instructie video laat ik je zien hoe ik de kaart van alleen maar rondjes heb gemaakt.

 

Nr 3. Hondje knutselen met papier

 

Dit hondje vouwde ik een poosje geleden. Uit wit A4 papier heb ik een vierkant geknipt van 16cm X 16cm. Daarna heb ik dit leuke hondje gevouwen. In deze video laat ik je stap voor stap zien hoe ook jij dit hondje kunt knutselen.

 

Nr 4. Moederdag tekening maken op papier

 

Is je moeder of oma bijna jarig? Of is het bijna Moederdag? Teken deze schattige tekening op een vel papier, of op een lege kaart en geef deze aan je Moeder of oma cadeau. Zeker weten dat ze hier blij mee zal zijn!

 

Nr 5. Muts knutselen met papier

 

Ben jij of je broertje of zusje binnenkort jarig? Maak eens deze vrolijke muts! Zoals je kan zien in deze video heb ik hem gemaakt van een geel A4 papier.

 

Nr 6. Lieveheersbeestje knutselen met papier en wc rol

 

Dit lieveheersbeestje is niet alleen super leuk om te knutselen, je kan er ook nog eens leuk mee spelen! De wc rol heb ik beplakt met zwart papier. Daarna heb ik uit zwart papier de voelsprieten geknipt en op de wc rol geplakt. Uit rood papier heb ik een rondje geknipt waar ik de vleugels van heb gemaakt. Bekijk in de video hoe ook jij dit kan doen.

 

Nr 7. Zonnetje knutselen met papier

 

Hou jij ook zo van de zomer? Om dit zonnetje te maken heb je geel, oranje en wit papier, een zwarte en rode stift nodig. Knutsel het zonnetje zoals ik dit doe in de video en teken er een vrolijk gezichtje op.

 

Nr 8. Pizza squishy knutselen met papier

 

Nog zo’n leuk knutselidee is deze pizza squishy. Dit knutselwerkje is super leuk voor de wat oudere kinderen. Ik heb deze squishy gemaakt met wit papier, daar heb ik een pizza op getekend. Je hebt er ook doorzichtige tape en kussenvulling (o.a te koop bij bol.com of Pipoos) voor nodig. Wanneer de squishy af is kan er leuk mee gespeeld worden!

 

Nr 9. Happertje knutselen met papier

 

Een happertje is altijd leuk om te knutselen en daarna mee te spelen. En hij is super eenvoudig om te vouwen! In deze video laat ik je zien hoe ik dit heb gedaan.

 

Nr 10. Beertje knutselen met papier

 

Nog zo een makkelijk en leuk knutsel idee! Vouw eens een schattig beertje van gekleurd papier of vouwblaadjes.

 

Nr 11. Vaderdag kaart knutselen met papier

 

Is papa of opa bijna jarig? Of is het bijna Vaderdag? Teken dan eens een leuke persoonlijke kaart voor je papa of opa.

 

Nr 12. Doosje knutselen met papier

 

Een panda doosje knutselen, zo leuk! Omdat ikzelf een zwak heb voor panda's vindt ik panda knutselwerkjes altijd leuk om te maken! Je maakt dit doosje door een wit vel A4 papier te vouwen zoals ik je voordoe in de video. Teken daarna het gezichtje van de panda erop en plak de oren op het doosje. Wanneer je klaar bent heb je een super leuk doosje!

 

Nr 13. Tulp knutselen met papier

 

Een leuk lente knutsel! Deze tulp is heel simpel om te maken. Pak vouwblaadjes en vouw de tulp zoals in de video hierboven. Maak de tulp gerust in meer verschillende vrolijke kleuren! 

 

Nr 14.  Origami Konijn - knutselen met papier

 

Is het bijna Pasen? Of wil je gewoon graag dit leuke konijntje leren vouwen? Ik knutselde dit konijntje met vouwblaadjes. In deze knutsel video die ik gemaakt heb kan je zien hoe ook jij dit kunt doen.

 

Nr 15. Pauw knutselen met papier en wc rol

 

Deze Pauw is één en al vrolijkheid. Wanneer hij af is kan je hem leuk neerzetten. Je maakt hem met een lege wc rol. Maakt een sjabloon voor de veren en knip de veren uit verschillende kleuren papier. Plak de veren aan elkaar zoals ik je laat zien in de video. Lijm de veren vast aan de wc rol. Plak de ogen op de wc rol. Knip de snavel uit oranje papier en de tong uit rood papier en plak deze op de wc rol. Nu is je pauw klaar. Zet hem op een mooi plekje in je huis.

 

Nr 16. Mini envelopjes knutselen met papier

 

Wil je geld cadeau geven en dit op een leuke manier aan iemand geven? Vouw dan eens deze leuke kleine papieren envelopjes! Deze super leuke envelopjes heb ik gevouwen van gekleurde vouwblaadjes. Nadat ik klaar was met vouwen heb ik er leuke gezichtjes op getekend. Bekijk de video om te zien hoe ik deze mini envelopjes gemaakt heb.

 

Nr 17. Mini-Notitieboekje knutselen met papier

 

Deze mini-notitieboekjes zijn niet alleen super leuk om te vouwen. Het is ook nog eens leuk om de dingen die je wilt onthouden hierin op te schrijven. Het vouwen van deze boekjes is heel eenvoudig.....