Knutselen kinderfeestje

15+ leuke ideeën en voorbeelden met video's

Knutselen kinderfeestje

 

Opzoek naar leuke ideeën om te knutselen op een kinderfeestje? Ik deel tips, voorbeelden en ideeën met je voor het
verzinnen van een leuke knutsel activiteit op een kinderfeestje.

 


Knutselen kinderfeestje - Tip 1:
Papieren bloemen maken:

 

Het knutselen van feestelijke gekleurde bloemen op een kinderfeestje is vaak geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Je kunt de complexiteit van het knutselproject aanpassen aan de leeftijd van de kinderen, waardoor het voor iedereen haalbaar en leuk blijft. Positieve herinneringen creëren aan het kinderfeestje: Vooral omdat ze iets leuks en moois hebben gemaakt dat ze kunnen meenemen naar huis. 


Benodigdheden:
- Gekleurd knutselpapier
- Uitwasbare knutsellijm (TIP!)
- Kinder knutselschaar
- VouwblaadjesKnutselen kinderfeestje - Tip 2:
Gipsen figuren schilderen

Hoe leuk is het om op een kinderfeestje gipsfiguren te mogen schilderen. Een leuke creatieve activiteit, waar iedereen van zal genieten. Je zal zien dat de kinderen tros zullen zijn op wat ze van gips gemaakt en geschilderd hebben. Het leuke is dat er voor jongens en voor meiden verschillende mogelijkheden zijn in gipsfiguren die je kan maken. 

Maak zelf van te voren de gipsfiguren, zodat er voldoende tijd is om het gips figuur te laten drogen. Geef elk kind een klein gipsen figuur (bijvoorbeeld dieren, letters, cijfers) en verf. Ze kunnen het figuur schilderen en het als aandenken mee naar huis nemen.

 

Benodigdheden waar te koop?

Video: Paard eenhoorn pony zelf maken van gips SES Creative Set:


Knutselen kinderfeestje - Tip 3:
T-shirt versieren:

 

Nog een leuk idee is om de kinderen hun eigen t-shirt te laten versieren. Koop witte effen t-shirts en textielverf of textielstiften, zodat kinderen hun eigen ontwerpen kunnen maken.


Elk kind kan zijn of haar shirt op een unieke manier versieren. Dit zorgt ervoor dat er leuke kleurrijke gepersonaliseerde t-shirts gemaakt zullen worden, die nadien als een leuke herinnering aan het kinderfeestje doet denken.

Conclusie: het versieren van een shirt is een veelzijdige, leuke en educatieve activiteit op het kinderfeestje die kinderen enthousiast maakt en hen een tastbaar aandenken aan het feestje geeft.

Benodigdheden waar te koop? Bekijk hier:
- Witte Kinder t-shirts
- Textielverf
- Textielstiften

 


Knutselen kinderfeestje - tip 4:
Glow-in-the-Dark Sterrenpotjes

 

Een leuk knutselidee voor een kinderfeestje is het maken van "Glow-in-the-Dark Sterrenpotjes". Dit is een creatieve en magische activiteit die kinderen zeker zal boeien. Hier is een stapsgewijze handleiding:

Benodigdheden:
1. Transparante potjes met deksels (bijvoorbeeld kleine jampotjes)
2. Glow-in-the-dark verf of glow-in-the-dark sterrenstickers
3. Glitters in verschillende kleuren
4. Kwasten
5. Lijm
6. Zwart karton
7. Scharen


Stappen:

1. Verf de Potjes:
- Laat de kinderen de buitenkant van de potjes schilderen met glow-in-the-dark verf. Ze kunnen ook glow-in-the-dark sterrenstickers gebruiken om de potjes te versieren.

2. Voeg Glitters Toe:
- Terwijl de verf nog nat is, kunnen de kinderen glitters over de potjes strooien. Dit geeft een sprankelend effect aan de sterrenpotjes.

3. Laat Drogen:
- Laat de potjes volledig drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

4. Maak Zwarte Kartonnen Silhouetten:
- Laat de kinderen op het zwarte karton verschillende vormen uitknippen, zoals bomen, dieren, of zelfs de initialen van hun naam.

5. Lijm de Silhouetten aan de Binnenkant:
- Nadat de potjes droog zijn, kunnen de kinderen de uitgeknipte silhouetten aan de binnenkant van de potjes lijmen. Dit zal ervoor zorgen dat de silhouetten zichtbaar zijn wanneer het licht uit is.

6. Sluit de Potjes:
- Plaats de deksels terug op de potjes en zorg ervoor dat ze stevig zijn gesloten.

7. Opladen en Bewonderen:
- Laat de kinderen hun sterrenpotjes gedurende de dag in het zonlicht of onder een lamp plaatsen, zodat ze kunnen opladen. Wanneer het donker is, kunnen ze de potjes openen en genieten van het gloeiende effect.

Dit knutselidee combineert creativiteit met een magisch element, en de kinderen kunnen hun zelfgemaakte sterrenpotjes mee naar huis nemen als aandenken aan het kinderfeestje.

 


Knutselen kinderfeestje - Tip 5:
Papieren vliegtuigjes vouwen:

 

Vooral wanneer je een jongensfeestje viert is het leuk om samen met de jongens vliegtuigjes te vouwen van papier. Zijn de vliegtuigjes klaar? Organiseer dan een vliegwedstrijd met de zelfgemaakte vliegtuigjes om te zien welk vliegtuigje het verste kan vliegen.

Benodigdheden:
- Wit A4 papier
- Gekleurd A4 papier

Video: Vliegtuigje vouwen van papier


Knutselen kinderfeestje - Tip 6:
Papieren dieren maskers maken:

 

Hoe leuk is het om samen met de kinderen een dieren masker te knutselen! Laat de kinderen papieren borden of stevig gekleurd karton gebruiken om dierenmaskers of -gezichten te maken. Laat de kinderen zelf kiezen welk dieren masker ze willen maken.

Hieronder zie je een aantal knutsel filmpjes waar je kan zien hoe je verschillende leuke dieren maskers kan maken.

Benodigdheden waar te koop? Bekijk hier:
- Papieren bordjes
- Stevig gekleurd karton
- Gekleurd knutselpapier
- Knutsellijm
- Schaar
- Rietjes of bol touw

 


Knutselen kinderfeestje - Tip 7:
Stoffen tas versieren

 

Hoe leuk is het om een persoonlijke tas te maken. Er zijn zoveel leuke ideeën op YouTube te vinden over wat je op een tas kan schilderen of tekenen. Hieronder laat ik je een aantal leuke ideeën zien. Maar het is ook zeker leuk om de kinderen die op het kinderfeestje  zijn de vrijheid te geven om zelf iets te verzinnen om de tas te versieren.

Benodigdheden waar te koop? Bekijk hier:
- Tas van katoen
- Textiel verf
- Textiel stiften

Video: DIY Handtas zelf versieren


Knutselen kinderfeestje - Tip 8:
Sleutelhangers met houten kralen

Sleutelhanger met houten kralen - Knutselen kinderfeestje


Met behulp van houten balletjes, touw, een paar kralen en wat verf kun je samen met de kinderen die op het kinderfeestje gekomen zijn een leuke sleutelhangers maken. Laat je inspireren door de zee, je favoriete serie of laat de sleutelhanger op de kinderen zelf lijken. Super leuk om een persoonlijke sleutelhanger te maken samen met de kinderen!

Het stappenplan en de lijst met benodigde materialen kan je vinden bij Pipoos.

 


Knutselen kinderfeestje - Tip 9:
Dieren cupcakes

Dieren Cupcakes - Knutselen kinderfeestje

 

Cupcakjes maken en versieren op een kinderfeestje is altijd leuk! Zo zijn de kinderen even bezig, en wanneer de cakjes af zijn hebben ze gelijk wat lekkers om mee naar huis te nemen!

Het stappenplan en de lijst met benodigde materialen kan je vinden bij Pipoos.

 


Knutselen kinderfeestje - Tip 10:
Origami dieren vouwen van papier

 

Dieren vouwen is voor jongens en meiden altijd super leuk! Er zijn zoveel dieren die je na kan vouwen met origami papier / vouwblaadjes En wil je weten wat je nog meer zou kunnen vouwen met vouwblaadjes? Bekijk dan eens onze pagina: 25x Origami vouwen - de leukste ideeën en voorbeelden

Hieronder zie je 3 DIY knutsel video's waarin ik je laat zien hoe je een olifant, een hondje en een tijger kan vouwen van papier.

Benodigdheden:
- Vouwblaadjes
- Uitwasbare stiften (TIP!)

3x Video: Dieren vouwen met papier


Knutselen kinderfeestje - Tip 11:
Sleutelhanger maken van Krimpie

Sleutelhanger maken van Krimpie - Knutselen kinderfeestje

 

Krimpfolie heeft echt iets magisch! Je tekent iets en als het uit de oven komt, is het vier keer zo klein en dik. Super leuk materiaal om sieraden of sleutelhangers mee te maken op een creatief kinderfeestje. Een super leuke activiteit voor een creatief kinderfeestje!


Waar te koop?
- Krimpfolie set's bij Bol.com >>
- Krimpfolie en stiften bij Pipoos.nl >>


Knutselen kinderfeestje - Tip 12
Ijs memory knutselen

 

Hoe leuk is het om de kinderen op het feestje een ijs memory te laten maken. Voor zowel jongens als meiden is dit knutselwerkje geschikt. Laat de kinderen zelf de kleur kiezen van hun memory papier. Het maken van deze ijs memory  is een geweldige manier om de creativiteit van de kinderen de vrije loop te laten gaan. Ze kunnen experimenteren met kleuren, vormen, texturen en andere artistieke elementen om een uniek en persoonlijke ijs memory te maken.  

Benodigdheden:
- Ijsstokjes
- Gekleurd papier
- Lijm
- Schaar
- Gekleurde stiften

 

Video: DIY ijs memory zelf maken:


Knutselen kinderfeestje - Tip 13
Potloden met figuurtjes

 

Potlooden met figuurtjes - Knutselen kinderfeestje

Een vrolijk kinderfeestje met deze vriendjes op je potloden! Je maakt ze met foamklei: zachte klei met kleine piepschuim bolletjes die aan de lucht droogt. 

Benodigdheden:
- Foam klei
- Wiebeloogjes
- Lijm
- Potloden of pennen


Stappenplan:

stap 1

Klei leuke poppetjes bovenop je potlood. Laat je inspireren door onze afbeelding of verzin zelf leuke vormen!

 

stap 2

Laat de figuurtjes van klei een dag drogen. Tip: steek de potloden in een bak met bijvoorbeeld rijst, zand of meel om ze rechtop te zetten tijdens het drogen.

 

stap 3

Kijk of figuurtjes van klei goed vastzitten aan de potloden. Beetje wiebelig? Haal ze er dan voorzichtig af en zet ze vast met een druppeltje lijm. Plak ten slotte wiebeloogjes op de figuurtjes. Klaar!

 


Knutselen kinderfeestje - Tip 14
Autootjes van wc-rollen

 

Autootjes maken - Knutselen kinderfeestje

Deze autootjes maken van wc rollen is al onwijs tof! En daarna fijn met de autootjes spelen. Je maakt de autootjes van lege wc rollen. 

Het stappenplan en de benodigde materialen vindt je hier bij Pipoos.

 


Knutselen kinderfeestje - Tip 15
Sleutelhanger van klei

 

Deze sleutelhanger is vrolijk en ook heel leuk om te maken! Met foamklei kun je je eigen lijstje maken, die aan de lucht droogt. Voor deze sleutelhanger heb je geen oven nodig dus!

Het stappenplan en de lijst met benodigde materialen kan je vinden bij Pipoos.

 Wat kan je knutselen met hout op kinderfeestje?

 

Piratenschip vogelhuisje hout - Knutselen kinderfeestje

Heb je een jongensfeestje? Hoe leuk is dit houten piratenschip vogelhuisje! De jongens kunnen het vogelhuisje zelf in elkaar zetten (er is geen lijm voor nodig). Wanneer de jongens het huisje in elkaar gezet hebben kunnen ze het vogelhuisje mooi gaan versieren met verf.


Waar te koop?
- Bekijk product bij Bakerross.nl >>


Ridder, piraten of ninja feestjes zijn pas compleet met een zelf gemaakt zwaard. Deze blanco houten zwaarden zijn van echt hout gemaakt en kunnen worden versierd met verf, edelstenen en touw.

Waar te koop?
- Bekijk product bij Bakerross.nl >>

 


Een kroon maken is ook heel leuk om te doen op een prinsessen feestje. De kinderen kunnen ze verven, beplakken met strijkkralen, stickers of plakjuwelen. 

Waar te koop?
- Bekijk product bij Pipoos.nl >>

 


Leuk voor kinderen om deze ruimteschip te schilderen met hobbylak/acrylverf of te beplakken met gekleurde foam- of silkklei!

Laat de fantasie van de kinderen de vrije loop gaan zodat ze zelf het ruimteschip kunnen versieren. Leuk om nadien mee te spelen.

Waar te koop?
- Bekijk product bij Pipoos.nl >>


Een houten legpuzzel beschilderen is zowel voor jongens als meiden super leuk! Heeft het kinderfeestje een thema? Laat de kinderen dan iets schilderen over dit thema. Hoe leuk is het dat ze na afloop hun eigen puzzel mee mogen nemen naar huis!

 

Waar te koop?
- Bekijk product bij Bakerross.nl >>

 


Maak met de kinderen van deze zeemeermin een betoverend plaatje met Foam Clay, Silk Clay, verf of stiften. Laat ze vooral hun creativiteit gebruiken!

Waar te koop?
- Bekijk product op bol.com >>


Anderen bekeken ook:


Waarom knutselen op een kinderfeestje?

Knutselen op een kinderfeestje heeft verschillende voordelen en is vaak een populaire keuze om kinderen bezig te houden en plezier te laten hebben. Hier zijn een paar redenen waarom knutselen een goede activiteit kan zijn:

1. Creatieve expressie: Knutselen biedt kinderen de mogelijkheid om hun creativiteit te uiten. Ze kunnen hun eigen ideeën bedenken, kleuren kiezen en verschillende materialen gebruiken om unieke kunstwerken te maken.

2. Low budget: Samen net de kinderen iets knutselen op het kinderfeestje drukt de kosten. Wanneer je met de kinderen naar een indoor speeltijd of zwembad wilt gaan zullen de kosten al snel oplopen. 

3. Aanpasbaarheid: Knutselen kan worden aangepast aan het thema van het feestje. Bijvoorbeeld, als het een piratenfeestje is, kunnen kinderen piratenhoeden en ooglapjes maken.

4. Samenwerking: Knutselactiviteiten kunnen teamwork bevorderen. Kinderen kunnen samenwerken, ideeën uitwisselen en elkaar helpen bij het voltooien van hun projecten.

5. Zelfvertrouwen: Het voltooien van een knutselproject kan het zelfvertrouwen van kinderen vergroten. Ze zijn trots op wat ze hebben gemaakt en voelen zich vaardig en competent.

6. Entertainment: Knutselen is leuk! Het houdt kinderen bezig en betrokken bij de activiteit. Het kan een ontspannende en plezierige ervaring zijn.

7. Herinneringen: Kinderen zullen vaak de knutselwerken die ze op een feestje hebben gemaakt, koesteren als herinneringen aan de leuke tijd die ze hebben gehad.

Al met al biedt knutselen dus niet alleen vermaak, maar het draagt ook bij aan de ontwikkeling van verschillende vaardigheden en levert positieve ervaringen op voor de kinderen.

Waar moet je op letten als je gaat knutselen met kinderfeestje?

Wanneer je gaat knutselen met een kinderfeestje, zijn er enkele belangrijke overwegingen waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat de activiteit veilig, leuk en succesvol is.

Hier zijn enkele tips:

- Leeftijdsgeschiktheid: Kies knutselactiviteiten die geschikt zijn voor de leeftijd van de kinderen op het feestje. Zorg ervoor dat de materialen en de complexiteit van de activiteit aansluiten bij de vaardigheden en interesses van de kinderen.

- Veilige materialen: Zorg ervoor dat de knutselmaterialen veilig zijn voor kinderen. Vermijd scherpe voorwerpen, giftige stoffen en kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt. Controleer ook of er geen allergenen in de gebruikte materialen zitten.

- Duidelijke instructies: Geef duidelijke en eenvoudige instructies aan de kinderen. Zorg ervoor dat ze begrijpen wat ze moeten doen en hoe ze het moeten doen. Als er nog een volwassenen aanwezig is om te helpen, kan die persoon helpen de kinderen te begeleiden.

- Voldoende ruimte: Zorg voor voldoende ruimte voor de knutselactiviteit, zodat kinderen comfortabel kunnen werken zonder overvolle of beperkte ruimte.

- Bescherm kleding: Knutselen kan rommelig zijn, dus zorg voor schorten of oude T-shirts om de kleding van de kinderen te beschermen. Dit helpt ook bij het minimaliseren van mogelijke vlekken.

- Variatie in activiteiten: Bied eventueel een verscheidenheid aan knutselmaterialen en activiteiten aan om tegemoet te komen aan verschillende interesses. Niet alle kinderen genieten van dezelfde soort knutselprojecten, dus variatie kan ervoor zorgen dat iedereen plezier heeft.

- Voorbereiding van materialen: Zorg ervoor dat alle benodigde materialen van tevoren zijn verzameld en voorbereid. Dit helpt om verspilling van tijd te voorkomen en zorgt ervoor dat de knutselactiviteit soepel verloopt.

- Flexibiliteit: Wees flexibel als de plannen niet precies lopen zoals verwacht. Kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn, en soms willen ze misschien hun eigen draai geven aan het knutselproject.

- Opbergruimte: Zorg voor een plek om de knutselwerken te laten drogen of op te bergen, vooral als je meerdere activiteiten hebt gepland.

 

Door deze punten in gedachten te houden, kun je ervoor zorgen dat het knutselen op het kinderfeestje een leuke, plezierige en positieve ervaring wordt voor alle jouw als ouder en voor de kinderen.

Misschien vindt je dit ook leuk:

Misschien vind je dit ook interessant

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Knutselen Met Papier te onderhouden.